perjantai 23. kesäkuuta 2023

[K-ETA] Doživite ukus ukusne korejske hrane.

Doživite ukus ukusne korejske hrane.

koreja

Da biste koristili K-ETA sistem, morate se povezati na Internet i pristupiti sajtu K-ETA sistema, popuniti prijavni formular i nastaviti sa elektronskim plaćanjem. Tokom procesa prijave potrebne su informacije kao što su pasoš, informacije o avionskoj karti i smještaj. Osim toga, moraju se unijeti podaci kao što su svrha putovanja, očekivana dužina boravka, država prebivališta, vrsta zaposlenja i godine podnosioca zahtjeva. Podaci uneseni u ovom procesu koriste se kao osnovne informacije potrebne za provjeru na domaćem imigracionom kontrolnom punktu.Također, koristeći K-ETA, možete lakše i povoljnije posjetiti Koreju. Stranci mogu lakše i povoljnije posjetiti Koreju putem K-ETA, što će uvelike doprinijeti razvoju korejske turističke industrije. Korejska vlada takođe pokušava da aktivnije privuče strane turiste kroz K-ETA sistem.

pasoš sa dvojnim državljanstvom

Koreja je zemlja sa raznim čarima poput istorije, kulture, prirode i hrane. Ako ste stranac koji prvi put posjećuje Koreju, želio bih da vas upoznam sa nekim dobrim mjestima za posjetu.Tvrđava Suwon Hwaseong, Gyeonggi-do - Tvrđava Suwon Hwaseong jedna je od palača koje su izgradili kraljevi iz dinastije Joseon i jedna je od reprezentativnog kulturnog naslijeđa Koreje. Tvrđava Suwon Hwaseong, sa zgradama koje predstavljaju arhitektonski stil dinastije Joseon i prekrasnim vrtom, reprezentativno je mjesto za iskustvo korejske istorije i kulture.Seul - Seul, glavni grad Južne Koreje, dom je palata, muzeja, trgovačkih centara, hrane i još mnogo toga. Obavezno posjetite palaču Gyeongbokgung, palaču Deoksugung i palaču Changdeokgung, gdje možete iskusiti korejsku istoriju i kulturu.Seogwipo, ostrvo Jeju - Seogwipo, ostrvo Jeju je najveći grad na ostrvu Jeju i poznat je po prelepom prirodnom pejzažu i kulturnom turizmu. Postoje atrakcije kao što su plaža Seogwipo, turistički kompleks Jungmun i Seongsan Ilchulbong, pa se preporučuje za one koji žele da pronađu razne stvari za uživanje.

busan

Kultura ishrane Koreje popularna je među strancima zbog svoje raznovrsne i ukusne hrane. Ovaj put ćemo predstaviti raznovrsnu hranu i restorane u Koreji.Kimchi Jjigae - Kimchi Jjigae je jedno od najpopularnijih jela u Koreji. To je začinjeno i slano varivo koje se pravi kuvanjem kimčija, svinjetine, tofua i zelenog luka zajedno. Ako ga jedete sa pirinčem, postaje još ukusniji.Samgyeopsal - Samgyeopsal je jelo koje se peče na roštilju i jede odabirom masnog dijela između dvije strane svinjetine. Umočite u so ili soja sos i jedite. Samgyeopsal je popularan među strancima i jedna je od najjedenijih namirnica u Koreji.Haemul-pajeon - Haemul-pajeon je palačinka od morskih plodova, zelenog luka i brašna.Unutrašnjost je mekana, a hrskava površina mekog ukusa. Još je ukusnije ako ga pojedete sa posebnim sojuom koji možete popiti uz vrući lonac.

Posjetite Koreju bez vize

Kupovina u Koreji: Koreja je dom brojnih poznatih brendova. Konkretno, mnogi poznati trgovački centri se nalaze u oblasti Gangnam.Insa-dong - Mjesto gdje možete kupiti tradicionalne korejske narodne umjetnosti i zanate i iskusiti tradicionalnu kulturu Koreje.

k-eta aplikacija Koreja

Koje su prednosti korištenja K-ETA? Najveća prednost je što možete smanjiti vrijeme čekanja i troškove. Ranije je proces izdavanja vize uključivao vrijeme čekanja i troškove. Međutim, pošto ne morate da dobijete vizu preko K-ETA, možete slobodnije prilagoditi svoj raspored putovanja i smanjiti troškove putovanja.

novi pasoš

APPLY FOR K-ETA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Share this